Висшият съдебен съвет (ВСС) обсъжда основателността и допустимостта на предложението за предсрочното

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) обсъжда основателността и допустимостта на предложението за предсрочното
Коментари Харесай

Гешев поиска отвод на шестимата членове на ВСС, поискали неговото отстраняване

Висшият правосъден съвет  (ВСС) разисква основателността и допустимостта на предлагането за  предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев .Той изиска отказ на членовете на Висш съдебен съвет, предложили неговото премахване.
Иван Гешев изясни пред Висш съдебен съвет, че не е правил записа сред него и Йордан Стоев от Висш съдебен съвет, в който се приказва за неговата оставка, както и дали ще получи гаранции за сигурност, когато си я подаде.

Вероника Имова от Висш съдебен съвет прикани да преглеждат предлагането за освобождението на Иван Гешев независимо, а не би трябвало да се разискват разнообразни заявления.

Калина Чапкънова предложи да се разиска декларацията на шестимата членове от прокурорската гилдия, с които желаят предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор.

Главният прокурор Иван Гешев упълномощи юрист Томова, която да води неговата отбрана.

Гешев изиска отказ на шестимата членове на Висш съдебен съвет, които желаеха неговото премахване. По думите му задачата е да се предотврати какъвто и да е спор на ползи.

Дневният ред включва две точки. Първата е изговаряне по редовността и допустимостта на предлагането от членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за предварителното освобождение от служба на основния прокурор на Република България Иван Гешев за тежко  нарушаване на служебните отговорности .

Втората е продължение на разискването на сигнала, подаден до Висшия правосъден съвет на 16 май 2023 година от  Борислав Сарафов  – шеф на Националната следствена работа, и чуване на подателя на сигнала и посочените в сигнала лица.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР